När blir man för gammal för att få frisk luft?I skolan talas det om vikten av att gå ut
Det är nyttigt med frisk luft
Hemma ska det lekas utomhus
Hellre stoja och göra bus
Än spela spel på elektronisk skärm

Inom äldreomsorgen verkar tjatet ha tagit slut


De äldre får inte hjälp med att komma ut      (Foto tagit genom ruta)
Har det  tagit slut på allt förnuft
När de äldre hålls inomhus
Fast katter och hundar måste rastas enligt lag
Hur ser tidsschemat ut i äldreomsorgens pärm
Undrar jag
När äldre måste vänta med att gå på toaletten
Fast barn och djur måste gå på direkten
Det är svårt att förstå
Kanske är det meningen att dialogen ska föras som så:
"Kan du vänta lite medan...."
"Nu har jag glömt vad jag ville ha hjälp med, för det var för så länge sedan"Detta var dagens dikt i min morgontidning. Ja vad säger man. Skrämmande.

Nej de som har anhöriga som kommer på besök och kan ta ut sin gamla förälder eller släkting kan vara glada, de andra kanske inte kom ut många gånger under sommaren..Det är sorgligt men ofta tyvärr dagens Sverige 2008.
Har funderat kring detta; Vill jag bli gammal och hamna på äldeboende? Vej ej???
Det är ju de gamla som bor på dessa hem, och  som har byggt upp vårt land.  Det känns inte bra att de ska behandlas så, det svider i mitt hjärta, när jag tänker på hur de har det, och jag är inte ensam om att känna så..

Som sagt, man måste vara frisk och pigg för att vara sjuk och gammal...

Det blir inte alltid som man tänkt..När vi var på väg till stugan i fredagseftermiddag så kände jag hur det började åka i magen, Nej inte bli sjuk ígen, jag kanske bara är hungrig. Ja vi hann bara fram så fick jag magsjuka, Inte kul när man är i stugan, vill ju vara ute och jobba och njuta av naturen. Nåväl fredag och lördag låg jag däckad, ingen mat inget gott,,, fram på lördag gick det med lite cola och te.. Sedan var jag någorlunda på söndag. Men man har ju inte samma ork. Jag skulle göra så mycket..


Jag tog in pelargonierna i allafall för vinterförvaring. De står alltid framför vårt fönster här i storstugan. Sedan klipper jag ner visset undan för undan. De får lite vatten när vi kommer dit. Det kan ibland gå flera måndader på vinter. Vi har mellan 5-10 grader inne, så de brukar hålla sig fint. Sedan tar jag fram dem på vårkanten och klipper bort en massa visset, lägger på ny jord och vattnar på som vanligt. De står ljust och svalt hela hösten och vintern. De 'äldsta har jag haft i 5 - 6 år, Jag måste ju  förköpa några hos vår trädgårdsmästare varje år..


Petunierna fick stå kvar, tills frosten tar dem.


Kommer inte ihåg vad dessa heter, kanske något som Japanska klockor eller något. De sprider sig som vinden. De står hela året, ja bladen ramlar av förstås när frosten kommer.


Jag brukar ta in några varje höst och spara över vintern. De lyser upp lite i höstmörkret..

Ja, idag kom vi hem, tur att vi hade måndagen oxå ledigt, annars hade det varit för trist..

Ha en fin vecka alla bloggisar.

En dag i Fuengirola

Mysiga små gator och gränder.Det var mycket galler och grindar, även där vi bodde.Blev man trött i fötterna, kunde man ju alltid ta hästdroska. Mysigt, det skulle vi ha här i Stockholm oxå.Besök i Saluhallen, det är så trevligt att besöka andra städer och länders saluhallar tycker vi.


och se vad de har att erbjuda. Tyvärr så skulle de precis ta siesta när vi kom, så shii fick vi. Det här var nog i allafall Seabeam. Den  brukar vi även köpa hemma och ta med och grilla till stugan.Mera fiskar som bara väntade på oss,. men vi får köpa när och om vi åker någon annan gång.


Ja det var några små glimtar från mig, var där förra torsdagen..Vår längtan efter framtiden gör att vi glömmer att leva i nuet..


Hoppas att ni alla mina fina bloggvänner får en underbart skön helg. Själv åker jag till stugan och  hämtar nya krafter till nästa vecka..

HösttankarNu faller löv från björk och lind,
Nu kommer det en frostig vind
och nyper gäcksamt i ens kind
Nu börjar det bli höstFörseglat står vårt sommarland.
Så ödslig ligger vikens strand,
och ingern ritar i dess sand,
och inte hörs nån barnaröst.

Det mörknar över stadens gränd
Dess lykta ses nu tidigt tänd.
Man är till varda´n återvänd.
det kan ju ändå va´en tröst.


Vi tog en runda nedanför vår bostad, inte långt från Mälaren. det var höstdagjämning, och tänk vad jag njöt  av dessa färger som hösten oss ger. Våren har sin tjusning med dess ljusa färger,   lite blandning av bladspenat. Men hösten är så varm och skön i sina färger, den ger mig stillhet och ro. Det kändes kanske lite extra när vi varit borta i varmare klimat en vecka. Hösten är lite underskattad tycker jag. Se dig omkring och njut. När mörkret faller kan  man tända ett ljus och bara få vara. Det borde vi göra lite oftare.

ATT  BARA  FÅ  VARA !

Några blomster jag fångade.

Ja nu är jag tillbaka i verkligheten igen. Vi har haft en fin vecka i Spanien, vi bodde strax utanför Fuengirola. Det var en lagom liten söt stad, precis vid medelhavet. Vi tyckte först att vi bodde lite avlägset. Men det var ju  väldigt fint, vacker natur och underbara växter runt omkring oss. Nu är vi ju inte så bortskämda med det denna årstid.

Vi var ju med min syster och svåger, det var deras första resa som medlemmar i Club La Costa. De har avtalat resor ända till 2067, ja just det 60 år.  Det går sedan över till barn och barnbarn. De blev medlemmar när de var på Teneriffa i mars i år. De blev medlemmar genom en skraplott. Knepen är många. hmm.
Vi hade i allafall en jättefin vecka,. sol, bad och god mat, och lite små utflykter. Vi skulle nog vilja åka en gång till men inte bo på samma ställe utan lite mera centralt..Och hinna med lite större utflykter, en vecka är lite kort tid.
Men en underbart härlig solkust vi såg ända ner till havet från vår bostad


Hibiskusen är ju bara så underbar där nere, liksom många andra små krukväxter som vi har här hemma i vårt kalla land.

Jag kan inte få nog av blommorna där nere,,Denna växte precis utanför vår altan. Aldrig sett de blomma förut.Inga blommor på men ändå så praktfulla, de växte tätt tätt, likt fetknoppväxter.Ja sedan denna Änglatrumpet, tänk att få ha denna i sin trädgård.

Det var LITE av de många blommor jag såg i vårt närområde. Jag blir helt salig när jag ser all den härliga prakt som finns i varmare länder. Ögat ler, kan jag säga.

Ja nu är det bara att kavla upp ärmarna och ta tag i livet här hemma igen.

Det som är viktigt måste man vänta in,
ge plats åt, så det inte drunknar i detaljer..

Ha en fin vecka alla bloggisar..

Semesterresa till Malaga!


Nu kommer min beslutsångest fram. Har nu gått några veckor och planerat i huvudet vad jag ska ta med för kläder när vi åker till Malaga imorgon lördag. Det ligger några högar här,,tänk om jag blir sugen på den eller den..hmm..  Det mesta går i svart, nej förresten ett par röda shorts, finns i väskan. men de blir nog liggande..
Den här klänningen är inte bara svart. Men jag undrar om jag kommer att använda den, har bara haft den en gång i sommar. Jag är en byxtjej,,men den får åka med..ifallatt..Ja nu är väskorna färdigpackade. Vi hade bestämt att inte ta med så mycket kläder denna gång. Så jag hoppas jag inte börjar packa om igen.. Jag är hemsk med detta, avskyr att packa inför resor,, Vet aldrig vad jag ska ta med mig.. Men jag är ju våg, dvs ambivalent..en av egenskaperna..

I kväll kommer syrran och min svåger eftersom de reser från Linköping. Vi åker sedan imorgon till Arlanda  och vidare till Malaga, vi ska bo ca 2 mil utanför, Marina del Sol.. Vi är bara borta en vecka..så snart är jag tillbaka igen..

Vej ej om jag kommer åt någon dator på ett tag.. Men hoppas ni får en fin septembervecka alla mina bloggvänner!

En liten ask!I Går fick jag den här fina asken av en underbart fin vän.. Till saken hör att det var hon som skulle bli firad som fyllt jämna år.- Jamen ,jag fyller inte år, nej men snart, fick jag till svar..Hon tänker alltid på andra före sig själv...
Jag lyfte på locket  och får  se dessa fina stenar från Andalusien, med en massa fina "guldord" på. Kan man blir annat än jätteglad över att ha en sådan vän.. Det kändes extra, extra härligt idag, eftersom jag är genom förkyld. Och kände mig lite matt...Tack snälla Britten !

Det finns annat oxå i MariefredDet finns flera inredningsaffärer att slinka in i. Varje gång vi åker till Mariefred så måste jag gå in i några. Det är en fröjd för ögat, att se alla dessa gamla fina saker. Jag  gillar detta handfat och karaff.Ja vad sägs om spegeln och soffan,inte heller så dumt, eller hur.Söta små burkar i olika storlekar. Romantiskt,,,


Visst kommer man ihåg dessa vågar, och tavlan med korset.. lite gammalstilJaha här gick vi in i en annan längre ner på gatan.. De ska just flytta, så de sålde ut lite utav sina prylar.. Men jag köpte inget i den affären.Tänk att vara bebis och få sova där,, och skrivbordet, det vill jag ha..Kommer ni ihåg "Min skattkammare" de böckerna hade vi hemma hos mig när jag var barn. Där är alla gamla klassiker samlade. Jag kommer ihåg att jag ville ha några andra böcker med sagor i, men icke sa mor och far, Vi har ju skattkammaren hemma. Javisst hade vi det, och det var fina sagor.. Men jag tycke det  kunde var lite mysigt att få en mindre bok,, men jag har tagit igen det med besked,. Jag älskar alla slags böcker, det är min avkoppling, dock kanske inte sagoläsning idag, om jag inte ska läsa för barnbarnen förstås..
Ja till sist vill jag visa denna lite vita blomma. Vi har haft dessa utspritt på tomten, de kommer upp både här och där, och visst är de söta, och står länge, fina att ta in i en bukett. Vet ej om det är en ogräsblomma eller om den har spridit sig med vinden, från någon annan.. Jag är jätteglad över dem, de lyser upp bland allt det gröna.
Vet någon vad den heter?? Ni är så många som kan mycket om blomster...

Ha det gott alla min fina bloggvänner!!

Bondens marknad

I lördags var det "Bondens egen marknad" i Mariefred

Tyvärr så regnade det hela tiden vi var där.Men vi hade paraplyer med oss, bara jobbigt när man skulle ta upp plånboken och betala. Korten är inte så bra, beroende på regntunga skyar... och fotografering med en hand..


Men det var ändå lite folk som vågade sig ut. 


Och tänk vad det doftade  gott om dessa grönsaker. Vet ej vem personen, på bilden är, men hon el han tyckte nog det oxå, ser det ut som.

Och tomaterna ska vi inte prata om. plommontomaterna smakade jättegott. Men dyra, Visst är det konstigt att när man handlar på marknad så är det alltid dyrare. Förr i tiden var det billigt att torghandla, idag är det mycket dyrare,.men det förstås, mycket godare,, Där har vi svaret, alltså ekologiskt.Ja dessa vill man inte bli osams med,..


Ja eftersom Karlavagnen nu var slut, och jag inte kunde somna, så gick jag upp och kollade om det gick att få fram några bilder, och se i natt fick jag fram dem.. Skamm den som ger sig,.  Härligt när man kan  få gnälla av sig lite på bloggen och höra att man inte är ensam om problemen. Tack för ni finns mina bloggvänner.

Webbsidan kan inte visas..


Jag ger nu upp. Har nu försökt att lägga upp bilder i arkivet men hela tiden står det att webbsidan inte kan visas, eller att jag inte är ute på internet..,, Undrar om det är flera som har problem? ? Jag är inte lite irriterad nu, utan jag är arrrrrrrg..

Men jag ger upp.. sitta här och jaga upp sig... vad hjälper det....

Farväl till sommaren!Så sakta nu sommaren, går mot sitt slut,
och flyttfåglars vingar, som åter sträcks ut
Mot varmare länder, deras längtan dem tar,
sommaren bleknar, med allt det som var.

Naturen förvandlas, i färger allt mer,
en  stillhet och ro, som sänker sig ner
När allting har vissnat, och till vila  nu går,
en känsla av lugn och frid man får.

Vi alla behöver ta det lugnt och vila ut,
få nya krafter, som kommer till slut
Av naturen, vi detta kan lära
Så klarar vi bättre, att svårigheter bära.Jag åker och hämtar lite krafter på mitt smultronställe...
Önskar er alla en underbart fin septemberhelg...

Grattis Louise

Högertrafikdagen 3 /9 1967


Då föddes du mitt lilla Pyre, det har nu gått 41 år.


Tänk vad fort de åren har gått, och så mycket fint jag har fått uppleva tillsammans med dig min älskade unge. Jag saknar dig här vid min sida idag. Men vi ses snart, . Många säger att vi är lika, ja vi kan ju se de när vi är ute och går tillsammans, att folk brukar le och förstå att vi är mor och dotter, Ofta tänker vi på samma saker. Jag hoppas att du får en fin dag idag tillsammans med din kära Thomas och med era två fina trollungar Pontus och Alexander.

Kram från Mammi


På väg hem efter en arbetad helg!Det känns lite, men bara lite som hösten är på väg, jag tycker man börjar  känna det när rönnbären börja mogna. De är så otroligt röda och pampiga med sin lyster. Det sägs att det blir en kall vinter om det är mycket rönnbär. Jag vet inte om det stämmer. Det finns rätt så många rönnbärsträd på vägen till mitt jobb.Jag brukar gå utmed Lötsjön ibland om jag inte har så bråttom och om vädret är fint. Vi går ofta oxå runt Lötsjön tillsammans med de boende, ibland har vi med oss picnick.Det är en fin liten sjö med en massa fåglar.


Det finns oxå en massa näckrosor,men tyvärr är de inte utslagna ännu. Men det är fint ändå.

Det här är Gröna Stugan och den ligger precis vid sjön. Vi brukar även gå dit och fika, eller lyssna på musik. ibland har de någon artist som brukar sjunga visor el,. dyl. Bland annat var Sven Wolter där för något år sedan. De brukar då sitta eller stå i musikpaviljongen som du kan se i överkanten. Det är liten gammelstuk över detta, tycker jag.Härligt att det finns några blommor kvar.


Men detta är väl lite knasigt, krokus i augusti-september. Ja förra året blommade just denna i december. Så den har nog fått fnatt.

Ja det är bara en liten bit på min promenad. Som sedan avslutades hos tandläkaren. Där jag nu är färdig, och det kändes skönt. Ska bara jobba ett litet kort pass imorgon sedan är jag ledig till måndag.. Ska nu försöka fixa färdigt i vardagsrummet där allt annat har stått under tiden med golven.. Stryka gardiner, mm ,men snart är det höststädat i rummen, iallafall. Och till helgen åker jag och tittar vad maken jobbade med i vår nya gäststuga.


Ha en fin dag alla trevliga bloggvänner!!

RSS 2.0