Ljungsbro Marknad innan kalaset. I lördags var det marknad i Ljungsbro, det var som vanligt massor av olika stånd.Undrar om dessa stora fina hundar, gillade att gå där bland allt folk.
Tänk om man hade dessa två inne i sin bostad. Skulle de hoppa upp på mig, så ramlade jag nog omkull. Jätteståtliga, men så stora.


Maken hittade honung, hälsosamt och gott tycker han. Tyvärr så mår jag illa av honung, önskar att jag tyckte om det . Det är ju så nyttigt.Jag köpte en trasmatta, av denna trevliga dam från Värmland, som passar så fint till mitt kök.När vi var i Ljungsbro så var vi ju tvungna att gå in på Cloetta och köpa lite godis..
mums...ja naturligtvis var det onödigt, men färskt och gott...räcker länge...hmm...


Sedan bar det av hem till dottern och hennes familj, för att fira födelsedagsbarnen. Där väntade de andra gästerna när vi kom. Det bjöds på god buffé, som alltid är det gott ,hos dottern, sedan blev det kaffe och tårta. De andra gästerna åkte hem. Vi sover ju alltid kvar när vi är där. Mysigt och trevligt.Som alltid denna dag när Pontus fyller år, så brukar vi äta kräftor. Det är tradition sedan 17 år tillbaka.

Svenska goda kräftor, som exmaken fiskat upp.Vi fick även Västerbottenpaj till. Gott och trevligt !
På söndagen bar det av till stugan, för jag hade ledig måndag.

Ha en fin vecka alla bloggisar!

Grattis Pontus, Louise och Thomas!Idag fredag är den 17 år sedan du föddes Pontus.


Vilken lycka det var att få bli mormor. Du var den första som kom av mina barnbarn.


Vi hade många mysiga stunder när du var liten. Nu har du vuxet upp till att bli en stilig ung man.  Har börjat andra året på gymnasiet. Men du och brorsan är mina trollungar ändå, hur vuxna ni än blir. Ni vet ju er plats i mitt hjärta.   

Ha en jättebra  födelsedag med kompisarna på fredag.

På lördag kommer vi ner och firar dig, och inte bara dig, mamma fyller ju på högertrafikdagen 3/9 och pappa fyller den 15/9. Ja sedan är det bara Alexander kvar  i november..  Det är ju lite praktiskt att ni fyller så tätt, eftersom vi har lite långt att åka, även om det är trevligt att träffas. Men då kan vi ju variera tiden lite mera och inte bara till födelsedagarna.

Det ska bli så mysigt att träffas, längtar verkligen efter er allehopa.


GRATTISKRAMAR  TILL    ER ! !       Vi ses snart !!

Det var en dag i juli!

Då vi i blåbärsskogen gick med  Mors Lilla Olle och Maja

De plockade blåbär i både hink och i mun.Mums,,,Så här glada och nöjda var vi över att hitta så många fina bär. Farmor, vad är det här för svamp? Olle hittade sin första kantarell.

Detta är livskvalité för mig, att gå i skogen med barnen

Härligt när barnen oxå gillar att vara där. Frågar och undrar om allt.

Livsglädje!
Glädjen finns inte                                   
vid horisonten,

om vi sänker blicken                                    
ska vi finna den                                                
på närmare håll.       

     

Ha en fin vecka alla goa människor!                    

En solig ledig dag

Vi tog tåget till stan och Södra station. Gick från Medborgarplatsen mot Folkungagatan och söder upp mot Fjällgatan. Vi åt på en restaurgang på Katarinagatan.


Gick upp mot Stigbergsgatan, en liten härlig lummig idyll.Vidare mot Fjällgatan, där vi kunde stå och spana över vattnet, och vår vackra stad.Grönan skymtar fram lite..


En catamaran var ute och körde på vattnet..


Undrar om det blir något ABBA museum av  Kungliga Tullhuset, det återstår att se.


Vi gick förbi Carl-Antons skrivarlya. Tänk vilken utsikt han hade när han satt där och skrev.


Jag gillar dessa gator med kullersten, Vilket arbete de lade ner. Man kan tro att Ernst varit här..

Vi fortsatt vår färd genom Gamla stan, massor av turister och full fart en vanlig torsdagskväll.Ja det är väl ingen som har missat detta. Hoppas bara att det blir bra.Ja här bor ju ordföranden själv "Fredrik" i Sagerska Palatset.


Det var en vanlig ledig torsdag. Jobbar sedan hela helgen.

Ha en underbart skön helg alla bloggisar och ni som bara tar en tittin!

Tur och retur med ånglok.


Mysigt att det finns kvar lite gamla stationer. Man blir lite nostalgisk när man träder in i en sådan gammal station för att köpa biljetter på gammalt vis. De sitter i luckan och det ser precis ut som när jag var barn. Jättemysigt.

Sedan kommer loket med alla sina gamla vagnar. Det här loket går mellan Mariefred och Läggesta.
Resan tar 45 min tur och retur.Olle och Maja tyckte att det var så kul.  Konduktören gick runt och klippte biljetter både dit och på återresan  och småpratade lite kaxigt. Tåget gick i ca  30- 40 km i timman, så vi hann med att se en massa natur och djur under resans gång. Till återresan så växlade loket om. På vissa ställen hördes  ångvisslan, till barnens stora glädje.I den här vagnen som Maja och Olle sitter i, kunde man sitta 11 personer på varje sida.
Kanske tur att det inte tog längre tid, för då hade vi nog fått träsmaken i baken.Ja förr var det kanske  lite högre moral. Men skylten var kul. Det var en trevlig liten tripp.

Det var  en sådan härlig lukt. Gillar oxå det vackra virket i vagnarna.

Det är ju lite annorlunda än den vanliga pendeln.  Även om stolarna är skönare idag, så var det mysigare med det gamla loket.

Jag hörde på Karlavagen härom kvällen att de har ett liknande tåg i Uppsala. Gillar när de behåller lite gammalt kvar.

Var god tag plats, dörrarna stängs!  

Gulligt besök
En vacker morgon när jag hade altandörren öppen, så kom denna lilla bofinkeunge på besök. Så synd om honom, han försökte ta sig ut genom fönstret. Men som tur är så kunde vi ta honom direkt utan att han skadade sig.

Maken var utanför och höll på med ogräset, så han kom snabbt till undsättning. Jag tycker inte att han ens ser rädd ut. Det är annars ofta som fågelungar flyger på våra fönster, men de brukar  inte skada sig. Pust tänker man varje gång.

Ha en bra dag!

Tillbaka till vardagen.

Hej och hå, här kommer jag, utvilad och förhoppningsvis pigg. Men något större.
Egentligen så började jag jobba förra veckan. Men då var jag iväg med jobbet ute på
Gålö Havsbad, det ligger söder om Stockholm. Jättefint friluftsområde med massor av stugor. Vädret var perfekt. Massor av fina strövområden och svamp och bärskogar. Alla nöjda och glada.

I helgen var vi istugan igen. Den här Begonian fick jag av min Louise i påskas, och trodde den skulle dö. Men jag satte ut den på altankanten på framsidan, och tänk den blev riktigt fin bland alla mina pelargonior. "En katt bland hermelinerna" kan man säga. Krukan köpte jag i en hantverksbod i Borensberg i somras. Passade bra där.


Det här en tidig morgon under semestern, när maken och jag var ute och tog upp nät.


Och tänk, vad kul att vi fick några fiskar oxå. En abborre fileade vi och tillagade samma dag. Mums. Laxöringen lagade vi i går söndag. Vi tog även upp

vårt sista potatisstånd. Det är första sommaren som potatisen har räckt hela semestern. Och vilken potatis, helt underbar. Håller med dig Margareta, när jag berättade om att vi satt Amardine, då sa du att det var en underbart god potatis. Den bästa vi haft hitills. Så nästa år sätter vi samma. OBS! ett potatisstånd....är det...

Jo det blev lite över, som åkte ner i min matlåda till jobbet.Ska bara fixa en sallad till.
Mums.

Ha en underbar dag alla bloggisar. Spännande nu att få börja jobba igen.

Är nu nyfiken på vad ni gjort och hur ni haft det. Jag får ta en titt här under veckan, mellan mina arbetspass.


RSS 2.0