Överraskning

När jag kom hem  på fredagskvällen efter en arbetad kväll, så ligger det en  fin liten röd ask i brevlådan.Nallebudet, hade kommit till Inger. Jag lyfter på locket.Där ligger en liten söt "nalle" som håller en ros i handen, ett hjärta på magen och ett pärlarmband.

Det står i locket att det är en gammal tradition att viktiga meddelanden levereras av en personlig budbärare.

Den här nallen är din personliga  budbärare, utsedd att framföra en viktig hälsning till just dig och för att påminna dig om avsändarna i framtiden.

Avsändarna var Louise och Stefan, mina två älskade barn. Det låg även ett litet fint kort i asken, där det stod "Grattis på Morsdag!"  Det var verkligen en överraskning. Jag jobbar hela helgen, så den här lilla röda asken med nallen skänker mig en bit lycka och tankar på mina underbara barn. Tack Lollis och Sasse. Love You.


ÖNSKAR   ALLA   BLOGGVÄNNER  OCH  NI  SOM  TAR  EN  TITTIN  
 
EN   SKÖN   OCH  TREVLIG   PINGSTHELG!

Att vara fattig
Du vet inte vad det är.
Att vara fattig,
som miljoner i de fattiga länderna.

Du vet inte vad det vill säga.
Riv ner ditt hus
och bygg ett skjul
av eternitplattor, lera eller gamla pappkartonger.

Du kommer inte att få något sovrum
och säkert inte någon hemmabar.
Byt ut dina soffor och fåtöljer
mot gamla bänkar och tomma ölbackar.

Gör dig av med bilen,
 med TV:n och radion.
Stäng av elektriciteten,
telefonen, värmeledningen
och vattenledningen.

Kasta ut morgontidningen, stereon,
kylskåpet och frysen.
Kasta bort dina vackra kläder.

När du blir sjuk,
finns det ingen doktor, ingen apotekare
och inget sjukhus.

Om det är så att vara fattig,
kan du då hålla
av dem,
som har allt detta i överflöd
och inte vill dela med sig?

Du kommer att börja hata de rika.
Jag är rädd för
att just detta börjar ske i många länder.Ja det var lite tankvärt jag läste här idag. För visst har vi det bra här i vårt fina land. Men något vi glömmer bort ibland iallafall så gör jag det, gnäller om lite ryggont. Som förhoppningsfullt går över.


På söndag ser jag programmet på TV 4 i samarbete med Röda korset "Rädda mammorna"

Kram till er alla härliga bloggvänner!


Konferensresa till Åland
Upp tidigt i ottan. Vi är nu på väg till Mariehamn, för att ha konferens, samt att äta gott och umgås. Vi var sammanlagt 13 personer som träffades tidigt i terminalen. Arbete väntar först. Men det går inte att undgå att se Stockholms underbara skärgård. Jag låter bilderna tala för sig själva. De är tagna genom rutan, men lite kunde vi njuta, för solen lyste på oss hela dagen.


Ja nu ser vi Stockholm igen på väg hem.Lite mera mulet än tidigare under dagen.
Ja detta var min tisdag den här veckan. Jag var trött mätt och nöjd efter dagens dagstur till Mariehamn.
Vi har ätit gott, och fått lite uträttat och handlat  med oss lite godis hem.

Ha en fin dag.

DrömmarNär man sår i sin trädgård,
gror det i ens drömmar.Det jag tidigare gladde mig åt
har vissnat och dött.
Men se, det finns en fräsch grönska,
som sveper in landskapet...
den späda början
till ett nytt och bättre liv.


Varje grässtrå,
varje blad
och varenda blomma
ett hoppets tecken..
Håll kvar dina drömmar!
Bevara i ditt hjärta
en lugn, hemlig liten vrå.
där drömmar kan få
en skyddad plats
att trivas och växa.


Ja den här helgen har jag försökt att bara gå och drömma, fotat lite, försökt att vila min onda rygg. Ganska svårt......
Men nog är det vackert i vårens grönska.


Ha en fin vecka.

Helg igen

Jag ska bara arbeta till 21 ikväll sedan ¨åker jag till stugan igen.Nej, på den här hojen, tar det för lång tid. Men den står utmed vägen, till jobbet, och jag ler, varje gång jag går förbi. Blir lite nostalgisk, Kommer ihåg hur det var när jag var barn. Det var många killar, som jobbade som springschasar, och körde omkring på dessa. Sedan blev det flakmoppar.

Vid  fågelbordet i stugan är det full fart nu, på alla fåglar, Precis utanför vårt fönster har hacke en holk, vi kan se hur de sitter och tittar ut på oss, och in genom fönstret. De blir nog lite nyfikna när det lyser, tror vi.

Ja, sedan ska jag försöka göra i ordning i den nya lilla gäststugan. Bara min rygg blir lite bättre. Men jag vill inte gnälla, Men nu har det snart gått 4 veckor. Och på onsdag ska jag gå till naprapaten för 3:dje gången, så jag hoppas det släpper. Känner jag att det är lite bättre, så gör jag ju saker,  jag kanske inte borde göra. Så jag får försöka att ta det lugnt. Men det är inte lätt att göra om sig, man är som man är. Envis och vill klara  sig själv.

Jag blir ingen bloggare den här helgen heller. Men finns lusten kanske jag återkommer.Ha det gott alla goa och trevliga bloggisar!

MAMMA! Idag är det  fyra år sedan du  lämnade oss. Jag saknar dig så mycket. Jag har ingen mamma längre. Men jag har massor av fina minnen efter dig. Tänker på dig varje dag.  Du var ju en riktig "Majblomma". Du föddes i maj. Du hette Maj. Du gifte dig i maj och Du lämnade oss i maj.Ja våren stod i full blom när du lämnade oss. Du kämpade länge mot din elaka cancer. Men till sist orkade  inte din kropp längre.  Men jag är  tacksam att jag kunde vara hos dig de sista månaderna av ditt liv.Jag kunde sova bredvid dig, hjälpa dig med medicinerna, ringa på läkarna och sköterskorna så de kom och gav dig lite lindring mot din värk. Det var min tur, att få pyssla om dig. Jag var nöjd med det, och du var glad att jag bodde hos dig. Jag såg i dina blåa ögon att du oxå var nöjd att jag var hos dig och inte många mil bort.Vi hann med att prata mycket den här tiden.  Syrran , Brorsan,  Louise och Stefan    kom ju oxå upp och vi satt och låg, många timmar runt omkring dig i din säng, och pratade en massa gamla barndomsminnen, och du berättade, och vi skrattade och hade många fina stunder tillsammans. Vi  brukar än idag prata med varandra om hur vi hade det din sista tid.  Det  ljusa bär jag med mig i mitt hjärta. Du goa lilla mammi. Glömmer aldrig ditt hjärtliga skratt. Och dina, alltid så varma kramar.

Jag är så glad att just du var min mamma.                       
Här är dina favoriter mammi, och även mina. Jag tror nog att du ser att de blommar för fullt nu. Jag har plockat en bukett till  dig. Varsågod.Man kan välja sina vänner, men man har bara en Mor.


Jag skulle vilja leva länge,
men jag är nöjd med Guds vilja.
Jag oroar mig inte.
Jag har sett landet på andra sidan floden.
Mina ögon har sett Herrens härlighet.

                              Martin Luther King

Vila är skönt!Vi tycks ha glömt bort att vila är en förutsättning för aktivitet.
Det ena kan inte existera utan det andra.
Försök lägga in pauser varje dag för vila och återhämtning.

Ha en fin dag!

Tjejvåldet har ökat kraftigt!

Antalet kvinnor som misstänks för misshandel har fördubblats under 2000-talet. Mest slåss de 15-åriga flickorna."Det är bara en tidsfråga innan ett tjejgäng dödar någon".

 Det läste  jag  i vår lokaltidning. Det är verkligen skrämmande.
Kan det vara jämställdhetens baksida.

Att slåss är ett rop på hjälp, det är tragiskt att det behöver gå så långt.

Slätar vuxenvärlden över allvaret med tjejvåld. Pojkar slåss - flickor tjafsar. En skev verklighetsbild.
Visserligen orsakar killbråk för det mesta värre fysiska skador, men tjejgäng slår och kränker ofta sina offer mer, enligt Citypolisens ungdomsrotel.

Ett uttalande från en 19-årig tjej

"Jag tryckte ner och misshandlade allt och alla för att må bättre själv "!Det är förfärligt att flickor tillåts att må dåligt så länge innan åtgärder sätts in.

Jag kan vara naiv, men jag tror att många skulle behöva komma ut mera i naturen och komma ifrån asfalt, betong och mycket chattande kring datorn, Där det många gånger trappas upp, sen möts de ute och gör upp, ex. som i denna artikel på en perrong i Södra Stockholm.

Denna bukett  med mina favoritblommor, ger jag till den 19-åriga tjejen som blev misshandlad, och hoppas att du klarar dig och att livet blir bra för dig.

Det är svårt att sova gott
när huvudkudden är fullproppad
med problem.

Tänk om man kunde komma på en patent för att inget våld eller misshandel  skulle få förekomma. Då vore jag nog rik.

Viktigt att vi pratar med barn och unga om att allt i livet är inte roligt och en dans på rosor, livet går upp och ner. Men  många orkar eller har inte tid att prata med sina ungdomar innan de hamnar snett. Så sorgligt,  att ett ungt liv blir förstört bara kanske för att någon säger något tokigt till en annan.

Jag efterlyser ämnen som empati och psykologi redan i grundskolan.  Upp till kamp för det.
Det hjälper ju förstås inte allt och alla, men kanske att  iaf någon eller några tänker till, en gång till innan de slår.

VAD TROR DU ?

Livsglädjen - att välja livet.

Finn glädjen i ditt liv
och du kommer att finna livet.

Livsglädje, humor och skratt skapar psykiskt och fysiskt välmående och förlänger livet. Det är ju numera vetenskapligt bevisat - är med andra ord livsviktigt !

Genom att släppa in  mer glädje, lust och kärlek i ditt liv får du automatiskt ännu mera.

Glädjen behöver inte vara någon euforisk "tivoliglädje" utan kan vara en stilla, inre tillfredsställelse. Känslan av att vara belåten, harmonisk och allmänt glad. Släpp fram livsglädjens källa - för den är oändlig.

Väljs livsglädjen. - Jag vet, inte alltid lätt-  Men jag försöker varje dag. Ibland lyckas jag. Ibland ramlar jag ner. Detta är en livsuppgift för mig att försöka finna min livsglädje. Det hjälper mig att skriva om det, men det kanske du redan har anat.

Jag önskar även dig lycka till med din livsglädje! 

Ledig dag

Eftersom jag hade ledig dag idag, så köpte jag igår på hemvägen med mig grillade kycklinglår hem. Tänkte att jag skulle ha en riktigt skön, slapp, egen ledig dag.


Slippa laga lunch till mig själv..Ja lite wok och pasta gjorde jag, och sedan värmde jag kycklinglåren. Varenda gång som man köper färdiggrillad kyckling, så blir jag besviken. Den är rosa knappt färdiggrillad, jag blev äcklad. Fick kasta bort kyckingen. Ja, min kära make, totalvägrar att äta färdiggrillad kyckling. Men eftersom det bara var jag idag, så skulle jag vara lite lat. men usch..Det får allt bli i lergryta även i fortsättningen.

Ja, vad skulle jag sedan ägna dagen till, jag höll på hela förmiddagen och funderade. Hade tankarna från början på att  åka in till stan, flanera i Kungsan, gå till Klara kyrkan och fundelera lite..

Nej, jag tar en prommis ner  till vårt centrum


Gick en liten omväg för att få se lite grönt och skönt.snart är de vissna..

Jag gick in och handlade lite mjöl och mjölk. Gick sedan hem och bakade några sorters kakor.


Ja russinkakorna gick ju an, de blev ju ganska bra.Men sirapstängerna som jag bakat så många gånger, blev totalt misslyckade. Jag hade i för mycket mjöl. Jag gjorde misstaget att väga mjölet idag. Man ska alltid göra som man brukar, tydligen. Men det är flera år sedan jag bakade dessa goa sirapstänger och blev lite sugen.. Så nu dröjer det nog igen. Men det blir ju alltid något för småfåglarna när jag kommer till nästa helg.

Inte kan jag skylla på någon annan heller!

Någon Annan

Efterlysning

Vet någon var
Någon Annan är?

Någon Annan började bråket
på skolgården

Någon Annan hade glömt att
lägga ner gympapåsen

Någon Annan skulle ha
ställt ner disken på jobbet

Någon Annan har ordnat
det stora avgångsvederlaget

Någon Annan verkar ha ett finger
med lite överallt


Någon Annan fixar säkert
det jag inte vill göra
och det jag vill ha

Så jag undrar:

Har ni sett till
Någon Annan?

Ha en fin dag!

Min vän "herrbetjänten", så bra!Kommer ni ihåg dessa herrbetjänter man skaffade på 60-talet. Denna köpte jag till min pappa. Och den har han verkligen haft användning av, han sa ofta att det var en bra present. Det kändes så fint att höra. Sedan när han gick bort 1999,  så frågade mamma om jag inte ville ha den i stugan. Njae, det  var jag lite tveksam till. Men vad den har varit användbar, tänk på sommaren när man byter kläder massor med gånger om dagen, varmt, kallt varmt igen osv.. På denna bilden är den tom. För jag hade precis vårstädat sovrummet i stugan.

Jag har försökt att städa så gott jag kunnat, men jag fick ont i ryggen precis lagom till min långledighet. Så det fick gå i ultra.

men jag tog mig många pauser och bara njöt av björkarnas grönska.eller oxå beundrade jag granen, som har massor med kottblommor i år.så underbart söta små röda kottar, jag kan inte minnas att jag sett så¨många förut.Det har ju varit en skön helg mestadels, men på kvällarna blev det kallt iaf hos oss i Stallis, och då var det skönt att tända en brasa. Särskilt eftersom vi inte fick göra någon brasa ute,eftersom det var för torrt.

Men nu är det bara arbete som gäller och jag hoppas att min rygg orkar med denna långa arbetshelg. Jag får tänka på min kära make som är kvar och har det bra i stugan, han håller på att tapetsera och sätta upp panel i nya gäststugan. Det blir spännande att få se resultatet nästa helg.


Vi bör glädja oss åt det vi har
utan att göra jämförelser.
Man blir inte lycklig
så länge man plågas av
att andra är lyckligare.

Ha en fin dag!

RSS 2.0