Min knäppa kaktus.


Jag tog hem min kaktus från stugan förra helgen. Den har stått på altanen hela sommaren.Jag har plågat den i solen. Den såg inte rolig ut, när jag tog hem den. Men det är likadant varje år. Men den var  extra hängig i år tyckte jag. Men i söndags, fick jag se, att den börjat blomma,den rackaren. Det är alltid kul när det kommer blommor på växterna. Men jag tycker att det är lite onödigt tidigt. Det är ju julkaktus, eller kanske novemberkaktus. Njuter nu av alla dessa knoppar och blommor.Plockade även ihop en liten bukett från trädgården. Så underbart härligt att bara gå runt och ta en blomma här, och en där. Men en del är man lite snål med, och inte vill plocka av, särskilt de jag nyss har satt.


Nu har ni väl snart tröttnat på mig, och mina blommor. Ett himla tjat om mina blomster. Men jag blir glad av lite blommor, särkilt nu när det börjar bli höst.


Ha en fortsatt fin vecka, alla härliga bloggvänner, och ni som bara tar en tittin.

VIKTIGT BUDSKAP!Vill bara påminna om detta viktiga budskap igen!


Ta detta budskap på allvar!
Det är mycket viktigt, kan rädda livet på en person.


Om du misstänker att någon fått en stroke.
Ställ tre enkla frågor.

1: Be personen att le.
2: Be personen att lyfta upp båda armarna.
3: Be personen säga en enkel, sammanhängande mening tex (Idag skiner solen)

Om hon har svårigheter med någon av dessa tre uppgifterna, tillkalla genast, läkare, ambulans. Ring 112 och beskriv symtomen.
Hjärtattacken tar jag en annan dag, med risk för att bli tjatig.

Må du var frisk och glad denna härlig hösttid!Ett annat land

För länge sedan fanns det ett land
där man inte behövde vara rädd
för annat än spöken och troll.
På grannen hade man koll.

Man tog inte andras saker,annars fick man ont
i både själen och baken.
Man skulle varken ljuga eller stjäla
det fick man tidigt lära.Jag är tacksam att jag fick växa upp när de äldre
lärde oss vad som
var riktigt och rätt och att visa både människor
och djur respekt.


Tanken dök upp idag, gräsligt med rånet här uppe i Västberga.
Hoppas att de får fatt i tokarna, eller ska man kanske säga de smarta.
Det verkar inte bättre.


Snart är det helg igen. Önskar er alla en fin hösthelg, tills vi hörs igen!

Skön helg.
Jag blir så glad, när jag ser att det jag har planterat har tagit sig.

Gillar de här Riddarsporrarna. Även Strålrudbeckian står där så ståtliga nu. De verkar trivas. De har även fått lite benmjöl i helgen.Japanska lyktorna kommer oxå nu, de brukar stå länge, bara det inte blir för kallt.Och de sprider sig nästan som ogräs. Men det gör inget.Ja sedan Kärleksörten, den är bara så fin, står där så stor och stark.

Vill inte att allt ska vissna ner nu, när det är så fint. Men det blir väl en ny vår och sommar.Nu har maken gjort en alldeles egen liten bock till mig..hihi.. "Ingers"
Jag bara älskar den, så bra när man är kort i rocken. Ja när jag ska putsa fönster, måla mmmm.

Saknar er alla, men har inte så mycket tid, var tar all tid vägen..Jobbar mycket i veckan.
Men ska inte beklaga mig, har ju varit i stugan i fem dagar, och haft det underbart skönt, och fint väder,.

Lördag kom Stefan och Roger förbi med lite färska ägg. De fortsatte sedan till Stockholm på söndagen. Mysigt att passa på när det är fint höstväder, och när man har någon ledig dag.


Ha en fortsatt fin vecka! Humor är en gåvaEn dag hörde  jag de här orden

humor är Guds leende till jorden

och då tänkte jag, det kanske så det är

vi drabbas ju av sorger och besvär

och då behöver vi ju oxå glädje få

vi människor som på jorden gå

och att få skratta riktigt gott

det är ju en gåva vi fått

då mår vi ju väl

både till kropp och själ.Och visst är det så sant. Men inte dumt med lite fina träd och natur heller. 

 Dessa två fina träd hittade jag när vi var på Gålö. Gillar lärkkottarna på lärkträdet ovan. Sedan tyckte jag dessa tallar var speciella, de liksom slingrade sig kring varandra. Men syns kanske inte så bra på bilden.

Tack alla som jag har lånat tummar av idag. Det gick bra hos gyn. det var inte så allvarligt som jag trodde. Det var en systa, som hade gått sönder, därav febern. Jag är glad över det. Men får ta någon Voltaren mot värken och vila i veckan. Som tur är så är jag nu ledig till måndag. Så jag åker till stugan och hämtar kraft och energi.

Men lite arbete i trädgården borde jag orka med.

Ha det bra tills vi ses!

Förra årets

tomtar, sålde de ut i Taxinge, för att få mera plats för årets nissar.Vad gör det mig, inte ett dugg, och tomtar ska ju vara gamla..


Till en annan sak, varför ska  jag alltid känna dåligt samvete, när jag är hemma från jobbet och är sjuk.

Iaf så är min feber borta, och det känns lite bättre, och någon svininfluensa är det inte. Jag har fått tid till imorgon hos doktorn. Känner stort obehag för det, för om jag ville komma snabbt så hade de bara en manlig vik. Den jag hade för 10 år sedan, har slutat.  Hjälp vad åren har gått,,,Känner att jag måste ta den tiden. Pust!

Ha en bra dag!

Orkar inteJag skulle så gärna vilja duka fram lite tills maken kommer hem. Han  kommer hem tidigare för jag ligger sjuk i feber, och känner mig inte alls rolig. Jag skulle ju ha jobbat natten till imorgon. Brukar aldrig bli sjuk så här. Igårkväll trodde jag att jag skulle frysa ihjäl. Har haft så ont i magen oxå, delvis värk i leder. Men tror inte att det är influensa. Kanske något med äggstockarna. Bäst är det när jag står och går  eller ligger i sängen. Sitta ihopsjunken är jobbigt när jag ska resa mig upp. Känner någon igen symtomen????

Nåväl, mannen i mitt liv kommer hem med filéade abborrar snart. Han skulle även göra potatismos till..Han gör världens godaste potatismos min gubbe, han river även i muskotnöt. mumsmums.

Ja det är inte synd om mig, det är så många som är mycket sjukare. Men när jag annars är frisk, så känner jag mig skruttig. Men är nog snart på banan igen.

Ha en fin fortsatt helg..

En sommardag med barnbarnen


Det gäller att hålla igång när barnbarnen är hos oss. Jag blir alltid glad när solen skiner, det finns ju genast mycket mera att göra då. Här tar vi en båttur, med Olleoch Maja, Det vill båda sitta längst fram i fören,.  så de får turas om varsin gång..När vi sedan kom hem, så var det dags att börja göra fågelholkar.Olle koncentrerar sig att slå i spiken, Maja övervakar lillebror.De fixade varsin fågelholk, som de sedan målade röd, farmor glömde att fota, Men de blev jättefina.Senare på kvällen blev det dags att fiska. Förresten så blev det nog det varje kväll.Majas mask har tagit slut. Denna kväll blev det 8 små fiskar, som vi kastade i.


Nu är vi inne i september, maken är i stugan och har haft nät i sjön. Sa att han har fått 20 fina abborrar och en gös. Abborrarna var så stora så han skulle filéa dem.


Mysigt att titta på lite kort från sommaren. Men hösten är ju fin än så länge. Här har det varit soligt och fint hela veckan. Men visst längtar jag redan till sommaren.


Längta kan man ju alltid göra. Känner mig lite krasslig. Hoppas att jag inte blir sjuk. Måste jobba natten imorgon oxå. Sedan blir jag ledig.

Ha en fortsatt fin helg.

Ett tecken!
Har sparat en gammal tidning med en intervju med Cornelis Vreeswijks f d hustru Anita Strandell.

På hans begravning så sjöng hon och Tre Damer. De hade fått löfte att sjunga i början av gudstjänsten, annars hade hon nog inte klarat av detta, säger hon.

Precis innan prästen började att tala föll ett ljus ur en golvljusstake.

Anita hade  oxå innan begravningen prata med hans första fru Bim.
Av henne hade hon fått veta att Cornelis på sin 50-årsdag hade pratat med Bim om hur det kunde tänkas se ut på andra sidan. Han var märkt av sjukdom och visste att han snart skulle dö.

Bim och Cornelis kom överens om  att han skulle ge henne ett tecken via ett levande ljus, om han hade det bra.

Så självklart tänkte Anita på det när ljuset, helt omotiverat, föll i golvet inför begravningen.
Det gjorde den svåra stunden lite ljusare.


Jag har läst denna intervju många gånger, och tycker att det känns både lite kusligt, varmt och tryggt.


Vad ska man tro?      Finns det någon som vägleder mig?

Mera att titta på...med risk för att bli tjatig..
Den här konstnärinnan satt och målade vid Taxinge slott, hon hade en särskild teknik i sitt målande.
Hon utstålade värme hela hon.Ja nog skulle den passa någonstans här hemma tror jag,eller varför inte denna. Det fanns flera motiv att vila ögonen på.De här tavlorna fanns i en av hantverksbodarna, så fina oxå. De var av en annan konstnär.De här är ju söta att ge bort till en god vän, det var en annan konstnär, och det fanns massor av olika sorters tavlor. Vi tycker att det är intressant att titta på lite olika konstverk, eftersom min kära make själv målar. Men det har inte blivet så mycket sista åren, på grund av att han har haft flera projekt  med stugan. Men han börjar känna suget nu, när han är "friherre". Kul att se vad andra målar. Jag är glad om jag klarar en streckgubbe..Vad sägs om den här, den skulle sitta fint, nu när det nalkas höst och kyla framöver. Hmm, men jag vet var den finns.


Jag kunde inte låta bli, ville bara visa,  att det finns mera, än bara  kakor och blommor vid Taxinge Slott. Ett härligt utflyktsmål, iaf om du är som jag och gillar hantverk och vackra saker. Jag blir liksom salig, när jag kommer in i en sådan liten bod..Så mysigt och kul.

Ha en bra dag!

Taxinge SlottI helgen var det "Trädgårdsmässa" i Taxinge. Det var mycket folk och mycket att vila ögonen på.Massor av olika sorters perenner. Man kunde gå runt i hela trädgården.
Även frukt och grönsaker fanns det. mm.mm.mm.


Det här är baksidan av Taxinge slott, jättefin utsikt.
Inne i slottet har de alltid servering av de bästa kakverk jag har skådat. Vi var inte inne idag, för det var så mycket folk. Men jag kan varmt rekommendera att åka dit och dricka kaffe. Stora goda bakverk,.mums,,Men kanske inte alltid så nyttigt, men någon gång får man festa på något sött.


Stallet är ombyggt på på övervåningen till ett jättestort konferensrum. Där var Bo Rappne och höll föreläsning om jordens betydelse för att vi ska kunna odla och det ska växa och hur viktigt vår kompostjord är, Det var jättetrevligt, och alltid lärde vi oss något om bl a mossa. Vi får ta en tur igen ut till hans trädgård på Ulriksdal.


 Det här hade vi med oss hem, Astilbe till baksidan av stugan där det är lite skuggigt, där trivs de. Stenkyndel till slänten på framsidan, hoppas de kommer att trivas. Praktriddarsporrar och Strålrudbeckia de satte vi ner vid ett av våra stenpartier där vi mest har gula blommor. Hoppas nu de kommer att trivas.


Ja det här var bara en liten bråkdel av vad vi gjorde i helgen. Toppenväder har vi haft. Känner mig nu helt slut, och nu ska jag jobba hela veckan med tre nätter och hela helgen..

Ha en fin vecka!


Gott om tid!Oplanerad tid
är inte bortkastad -

vi behöver den
för att kunna koppla av.

Ha en fin helg!

En härlig dagJag var ledig i helgen, så även i måndags. Så vi fortsatte till stugan, efter firandet i Linköping.
Det var fint väder, lagom att gå i skogen. Lugnt och skönt.Vi hittade både lingon och blåbär, det verkar finnas hur mycket som helst. Iaf i vårt område.
Inte så intressant med svampen för min del, eftersom jag har fått gallstensanfall av den de sista gångerna. Sorry.
Som avslutning på måndagen,  åt vi upp våra sista abborrefilér. Mumsigt.Testade oxå hur ljuskronan passade på altanen. Maken hittade den i en Second hand butik.  Det är  plats för 6 ljus. Man kan se hur de har knackat på smidet. Den verkar ganska gammal. Han tänkte, Inger får säga vad hon vill, 50 spänn,kostade den. Jag ska ta och smörja upp den lite, så blir den fin att ha över bordet på altan.


Man måste stanna upp
en stund ibland
för att orka gå vidare.

Ha en fin dag alla bloggvänner och ni som bara tar en tittin!

RSS 2.0