Nostalgi

Radion är ett helt fantastisk uppfinning. Vilken glädje man kan ha av den. I sommar har det ju som vanligt varit programmet sommar på P1 med olika som pratat varje dag. Sedan som jag återkommer till jämt mitt Carlavagnen.

denna vecka har Stina Volter pratat om 50-60 och igår 70-talet. Det var verkligen spännande och kul. Särskilt när de ringde in och pratade om 50- och 60-talet. Jag blev riktigt varm om hjärtat när de pratade om dessa skummgummiunderkjolar som man hade på slutet av 50-talet, och de insydda jeansen. Nylonstrumporna, som i början var söm mitt bak. Gick det en maska kunde man gå in i en manufakturaffär och få den uppmaskad. Jag kommer ihåg att min mamma gjorde det några gånger. Sedan kom stumpbyxorna.. och sedan ska vi inte tala om Elvis "the King" och Tommy, jag kommer ihåg att det var två läger. Är du tommy eller Elvis.. Jätteroligt att höra om det.

Ikväll är det om 80-talet med Marcus Birro. Det blir oxå spännande. Jag har ju nu förstått här i bloggarna att det finns flera än jag som alltid lyssnar på det programmet. det blirsom ett gift. ja det är inte bra varje gång förstås, det beror ju på vilket tema det är.

Nu något helt annat. Min kära make har sedan ett år tillbaka letat efter denna MC


och tänk nu har han äntligen hittat vad han ville ha. Jag var stor motståndare till att han skulle köpa en motorcykel, gamla karln, ja det var ju inte att jag missunnade honom den, jag blev ju livrädd, ska han ut och köra i trafiken, köra omkull osv. Ja ni kan tänka er min tanke. Så därför har det nog dröjt lite längre. Men nu som han säger ska han bara ha den när han åker ner till brevlådan och hämtar tidningen och posten. Jag hoppas det. Det hör till saken att hans pappa hade en likadan när maken var barn. Så det känns som lite nostalgi att få äga en egen cykel en gång i livet.

Ja, sitta på den kan man ju alltid göra. men jag får faktiskt ¨köra den oxå.  Eftersom jag är så gammal, förr fick man ju det på körkortet oxå. Men jag kan garantera, jag kommer inte att köra den. Men sitta kan man ju alltid. Löjligt av mig, ja kanske, men kul var det...


Nu är min ledighet slut, för imorgon fredag börjar jag att jobba och jobbar hela helgen.  Har haft semester och lite kompledigt. Men när jag var till Åland en vecka efter midsommar med jobbet, så bet jag av en tand. Så det har jag gått med hela semestern. Eftersom han oxå har haft ledigt. Jobbigt, men jag har inte ätit godis, alltid något. Men nu i eftermiddag ska jag gå, så nu är jag hypernervös vad det blir av detta. Såå snälla håll en tumme för en rädd Inger.

VISA UPPSKATTN ING

Ett uppmuntrande ord, ett leende, en varm blick eller en klapp på axeln
Det behövs så lite för att sprida glädje och värme till dina medmänniskor.

Ha en underbart fin dag  alla trevliga bloggvänner.

Kommentarer
Postat av: Inger Maryissa

Oj, vilke nostalgi att att se den fina gamla radion.

Det gör att jag minns radion vi hade hemma när jag var barn.

Jag kommer nu också ihåg skummgummi-underkjolarna på 50-talet. Trist att jag inte har något foto kvar hur det såg ut.

Och ja, de första nylonstrumporna hade söm mitt bak, och oj vad det var jobbigt ibland att se till så sömmen var rak ;-)

Min mamma uppmaskade också hål i strumporna, och jag kommer ihåg att hon lärde mig.

Härligt inlägg med nostalgi och bilder.

Önskar dig också en fin dag och håller tummarna att allt går bra vid tandläkarbesöket.

och Kram



2008-08-07 @ 13:26:22
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: Anna

Himmel där är du ju i egen hög person ...så trevligt. Ja men du det är väl klart han måste få en leksak din man...röd o grann.. ja du tar väl en tur du med rätt som det är...och så dina ord som jag älskar...vet du på toan på jobbet där jag klistrat upp dina ord om att ha lite himmel på jorden du vet...där sitter alla o läser o njuter av orden..uppskattat som bara den. Tack för att du delar ut dessa goda ord. Kram på dig.

2008-08-07 @ 13:32:14
URL: http://filipendula.blogg.se/
Postat av: hjördis

så vacker MC, Anselm köpte förra året en

"Svartkvarna" MC av märke Husqvarna som han var så glad i, men tyvärr så har hans dåliga knän satt stopp för att kicka igång den, så han har nu bytt den mot en E-U moppe med elstart.

I dag håller jag mig till min kära symaskin, syr just nu ett par mysbyxor till min mor som jag ska ta med i helgen när jag åker till Älvdalen, jag ska nämligen vara farmor ett par dagar, det ska bli kul att rå om de små på egen hanad. Ha det så gott kram från mig till dig // Hjördis

2008-08-07 @ 14:12:03
URL: http://fridhemsgangets.blogg.se/hjma
Postat av: hjördis

Kul föresten att se ett kort på dig. Javisst är Karlavagnen ett bra program, jag har själv medverkat i år, det var när Stina Woltwr tog upp det här med dialekter, jag gillar Stina ja alla andra är ju också bra....kram

2008-08-07 @ 14:13:52
URL: http://fridhemsgangets.blogg.se/hjma
Postat av: Ewacarin Holmqvist

Vill bara önska dig välkommen tillbaka till bloggen, du har varit efterlängtad. Jag skriver mer senare. Ha det så bra. Kram Ec

2008-08-07 @ 21:57:54
Postat av: Ann-sofie

Tack för titten hos mig, jättekul!

Sonen hade jättekul hos farföräldrarna och dom tycker det är så himla kul när han kommer och ringer själv.

Hoppas besöket hos tandläkaren gick bra.

Karlavagnen är en stor favvo hos min man med och han lyssnar gärna på det på kvällarna.

Ha de gott!

Kanske hörs igen.

kram

2008-08-07 @ 22:01:41
URL: http://affib.blogg.se/
Postat av: Mia

Du är suverän på att ge oss andra en klapp på axeln, Inger! Heder åt dig och din blogg... L

2008-08-07 @ 22:13:37
URL: http://matmia.blogg.se/
Postat av: soffie

WOW va fin du är på den fina .Å de där sista orden är så vackra.

Hoppas du får en bra jobbhelg,jag börjar på måndag .SUCK!!!

må så gott

2008-08-07 @ 22:16:26
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Ragnvi

Du står med fötterna stadigt i backen ser jag, bra! Hoppas ditt besök hos tanddoktorn gick bra! Jag bet min doktor igår.....!

Jag jobbar på en avdelning med många 40-talister, älskar höra dom berätta om ungdomens dagar! Bröd i håret osv!

2008-08-07 @ 23:02:08
URL: http://rankans.blogg.se/
Postat av: Cina

Ja visst är väl Karlavagnen ett kanon program lyssnar varje kväll. Fast ibland är det lite konstiga teman. Men nu har det ju vart som du skriver 50-60-70-80 tal så det har vart roligt att lyssna på.....det blir nostalgi....Elvis var ju då min stora idol och det är han fortfarande...Oj vilken häfftig motorcykel din älskade har hittat!



Kramen

2008-08-08 @ 08:12:46
URL: http://heavenladyn.bloggagratis.se/
Postat av: Margaretha

Åhhhh en sån fin motorcykel....jag förstår att du måste provsitta :D

Mannen härhemma kör MC till och från jobbet på sommrarna men den e så himla tung att jag inte skulle våga sitta själv på den...enda positiva e att jag får ha bilen för mig själv när han tar MCn...hihi

Det e så skönt att du är igång igen på bloggen...Har saknat dina kloka ord...

Kramar

Margaretha

2008-08-08 @ 12:47:37
URL: http://catfriend.blogg.se/
Postat av: britten

MEN !! var dte en sån mc han köpt !!!! det fattade inte jag ...ååååå vill ha inger !!! om inte du vill åka med å¨bönpallen så kan jag...Fråga R .....kram och lycka till i dag....STOR KRAM

2008-08-08 @ 13:50:12
Postat av: Cilla

Va skönt att du verkar haft en bra semester. Men visst är det lite skönt också att komma tillbaka till vardagen?

Härligt med gamla mc och bilar.

2008-08-08 @ 17:08:07
URL: http://cillnius.blogg.se/cillirill
Postat av: Pialotta

50-60-70 talet var speciell.. Liksom 80-talet. allt kommer igen och jag läste i dagens tidning att just axelvaddar och de där trasiga jeansen kommer stort nu igen.. 80-tal:-) men skulle du kunna tänka dig axelvidd igen.. inte jag:-)

Kram o ha de..

2008-08-08 @ 23:19:19
URL: http://kafferasten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0