Grattis Stefan 30 novemberStort Grattis till dig min älskade son som idag fyller 38 år. Det är på själva Första advent som jag fick åka till BB. Äntligen var det dags. Det blev en stor glädje när du väl hade kommit, och syrran visste  heller inga gränser, hon hade fått en lillebror. Du har alltid varit till stor glädje, för oss alla. Men tyvärr kan vi inte träffas idag, eftersom både du och din syster jobbar. Men till nästa helg kommer vi ner.
 

Genom åren har vi haft många långa fina och innerliga diskussioner. Vad som oxå värmer mitt hjärta är att du och syrran har så god och fin relation, och alltid har haft. Tänk när man blir så lyckligt lottad att få två barn och de sedan är en av varje, en son och dotter, Det kan inte vara bättre, och jag älskar er båda gränslöst mycket, vilket ni båda oxå vet.
Tacksam oxå över att du skänkt mig två barnbarn, Maja och Olle, två underbart fina barnbarn. Tack Stefan för just du blev min son. Ha en jättefin och trevlig 38-årsdag, trots att du jobbar. Vi ses nästa vecka.

KRAM/Mammi.
Älskar Dig.

AdventVår gran är nu på plats på balkongen.

   

Stunden är inne
Advent är här
Ljusen ska tändas
Glädjen är här.


Igår lördag var vi i stan för att försöka få úpp lite stämning inför advent. Men det var bara grått och trist.


Det är är från Stortorget. Ingen stämning.Det saknades inte några tomtar, men det var dåligt med försäljningen. men det kommer förhoppningsvis igång, det är ju knappt första advent ännu.Vi gick ner till Hötorgshallen och köpte en lammstek, det blir till söndagsmiddag..Den står nu i ugnen.Härligt att se alla dessa grönsaker,,fick med lite hem av det oxå.


Utanför på Hötorget var det stor kommers, vi fick även med oss lite trattisar hem, gott att ha i såsen.

Ha en fin första Advent alla bloggisar..

Livet efter 40...Ja när är livet som bäst. Många säger att livet börjar efter att man har fyllt 40 år. Jag måste nog säga det oxå, man har förhoppningsvis hunnit få både  en utbildning och hunnit med att leva, och lekt av sig lite. Har man skaffat barn så har de oftast kommit upp i lite ålder. Man kan börja satsa lite mera på sig själv. Ofta vet man vad man vill med sitt liv. Man vet vad som är rätt och fel. Man har fått en egen identitet. Självkänslan är  för det mesta bra, men den får man jobba med hela livet.. Det behövs inte så mycket förrän den får sig en törn. Men det är lättare att ta tag i den efter 40  år..

Ja vilka år är då bäst, Många kan inte säga det, många som är mellan 20-30 år, säger att det är den bästa åldern. Ja ska man se efter hur man ser ut på utsidan, kan jag hålla med till hundra procent. För min del så tycker jag att åren från 40 och sedan upp till ca 58 år nog var de bästa åren i mitt liv. Visserligen kom alla rynkor, man blev klemakteriehäxa, hmm. men jag blev starkare som person som jag "Inger". Jag vill inte vara ung idag,,är så nöjd med min ålder, jag behöver inte se i spegeln, och undra vad det är för dam som står och glor på mig.. Jag vinkar till henne, har jag en bra dag med stark självkänsla, så säger jag. "Du är bra Inger",   annars så struntar jag i damen, det bli en ny dag en annan dag.

Jag har nu två år kvar till jag kan få gå i pension, vet inte när jag ska gå, kanske imorgon kanske jobba mycket längre..Jag tar än så länge en dag i taget, och är nöjd med det.

Vilka år var de bästa för dig? Ta dig en funderare,, jag har funderat länge, så jag vet...Jag lovar er, det är inte så dumt nu heller, bara jag får vara frisk,,,,,,,,,,,,,, Jag tror att de flesta är nöjda med sin ålder både gammal som ung,  .

Jag är inte gammal, jag är en person med en massa erfarenhet, hörde det på radion för ett tag sedan.
 Det lät bra tyckte jag.

Släpp taget och hämta kraft


För att må bra måste vi oxå vistas i en tidlös dimension.
Släpp taget om tankarna genom att sitta i timmar och göra ingenting.Se ut genom fönstret eller ut över havet. Tiden stannar av och vi går in i den andra dimensionen,
den som vi  inte kan ta på men som vi behöver för att hämta kraft och bli hela.Ja så här såg det ut när jag tittade ut genom fönstret på  mitt arbete idag. I morgon misstänker jag att det
ser annorlunda ut.  Dvs, att snön är borta. I allafall på min kollegas cykelsadel.

Men vi får trösta oss det kommer förhoppningsvis mera. Vintern har bara börjat.


Inne i adventveckan
Måste då ändra min sida, nu när det snart är advent. Det ska ju inte se ut som sommar. Men jag tar tillbaka den så fort det blir vår igen.

Idag har jag oxå varit ledig.Tog tåget in till stan, skulle ut och äta lunch med min bästa väninna, Britten.
Vi åt grönsaksragu...Det smakade gott, vi ville ha en varm sallad, för ute var det kallt och åter kallt och en massa snöblask.
När vi sitter där och småpratar, så tar hon upp ett fint vitt paket med svarta snören, där det stod "Till dig" på.
Ja i paketet var det denna lilla fina bok,


Det finns människor goda som änglar.- Hon är en sådan, kan jag lova.
Kloka kvinnors kluriga klokord. Det är 1,6 miljonerklubben som inspirerar. Oj, oj vad mycket läsvärt för mig i denna lilla bok. Jag bara älskar dessa böcker. Och det vet  hon oxå, den fina lilla ängeln.


Ja inte nog med det, sedan tog hon upp en påse med denna fina väska och frågade om jag ville ha den. Ja vad säger man, hon vet denna lilla ängel, vad jag gillar för färger. Tack Britten, jag har nu plockat i alla mina pinaler, som jag brukar bära fram och tillbaka till jobbet..

Mogna kvinnor är som apelsiner- klyftiga och lite ojämna i skinnet..

JulgranVi har i flera år nu köpt julgran på Bauhaus, så även idag. Det står en stor skylt utanför dörren och även inne i affären. Att man köper en Kungsgran för 159 kronor. Sedan efter jul¨, så får man återbäring och kan handla i affären. Men förr om åren så har vi fått tillbaka hela summan,. men idag fick vi ett extra kvitto på 79 kronor. Som vi kan handla för fram till den 13/1. Ja det spelar ingen roll, de gör ju nerdragningar överallt. Granen har nog varit lite billigare oxå tidigare år. Vi brukar handla fågelfröer till våra vilda fåglar för återbäringen.


Bra att de har nät omkring granen, lättare att frakta den hem i bilen. Vi brukar alltid ha den på balkongen, för inne är det för trångt. Det brukar vara så fint när den lyser därute. Vi får se till helgen.


Jag hittade även denna blomma, den heter Ardisia  "Bohemian Red". Det är jättefina mörkgröna blad och blommorna ser ut som rönnbär, eller lingon. Jag tyckte den var lite passande nu i advent, det ska bli spännande att se om jag kan klara den.


Finn din plats

När en krukväxt mår dåligt flyttar man den till ett annat fönster och sköter om det noggrannare.
Om man själv mår dåligt i livet stannar man ofta kvar där man är och kämpar vidare, när  man kanske bara behöver inse att man är rätt person på fel plats...

Trevlig födelsedagsfest

Igår lördag hade min kära man födelsedag, samt att det är 17 år sedan vi träffades.. Hans barn och barnbarn var hos oss på  mat och dryck. Sammanlagt var vi 12 personer. Det är alltid kul att träffas. Men man hade önskat att man hade lite större boende när barn och barnbarn växer upp. Roligast är det när både makens och mina barn kommer samtidigt,
Men det blir för trångt, det får vi ta i stugan, då vi även kan vara ute. Man önskar att man fyllde år på sommaren. Men det kan man ju inte välja.


Blomman fick faktiskt jag. Men det är svårt att sköta azaleor tycker jag. Jag brukar sänka ner dem i diskhon,. cirka en gång i veckan. Hoppas jag kan klara av den här.


Stenarna på brickan plockade jag i Fuengirola, så släta och fina.


Lite snacks brukar var lite uppskattat. Men själv är jag inte så förtjust i det.


Jag hade dukat både i köket och  rummet,,skönt med två matplatser. Sedan fick var och en hämta mat i köket..Vi bjöd på kycklingfilégryta, jag hade gjort mat till ett helt regemente, det är ju så svårt att beräkna. Trots att alla tog om flera gånger så fick vi mat över. Jag det smakade mycket gott...med ris och en jättegod härlig sallad till.  Sedan blev det kaffe och glassmaräng ihopblandat   med lite kinasnack....fräscht och enkelt. Ungarnas förtjusning.

Ja idag har gubbsingen och jag diskat, taget en promenad i snöblasket,,och höll på att frysa fötterna av oss.
Det var lite segt på förmiddagen för det blev sent i natt, man känner att man inte orkar hålla fest så sent längre. Men det är ju kul när gästerna vill vara kvar och har trevligt. Ja, det var  en trevlig födelsedag, roligt när man fyller på en lördag.

Egentligen är det min jobbarhelg, jag jobbade fredagnatt till lördageftermiddag,, pust,, hem sen och fixa..
Skulle oxå jobbat natt idag söndag till måndag. Men jag tog semester. Vad gör man inte för sin kärlek.
På så vis blir jag ledig hela veckan, förrutom onsdag några timmar..


Ja det här var nog lite osammanhängande inlägg, men huvudet är lite segt idag. Det blir tidig natt för oss ikväll.

Ha en fin vecka!


November


Novembers mörka tid är här,
och man får försöka hinna ut där ljuset är.
Regn, rusk,dis och dimma
är vad man där ute finna.Ruggig, kall och frusen man blir.
I fönstren ser man ljusens lågor brinna
och plötsligt slog mig tanken på vad jag bör hinna.
Tänk vad ljusens sken kan lugna
och nästan få oss att bli stumma.


Trevlig helg till alla goa bloggvänner.  Nästa helg är det 1:a Advent. = Väntan.

Promenad vid Mälaren och Görvelns SlottVi ställde bilen uppe vid badet och gick ner mot slottet, Första bilden med nya mobilen.
Nyplöjd åker. Det kan oxå vara fint, tycker jag.Görvelns Slott i Järfälla, Här spelades filmen "Ondskan in". Lite för ljus bild,, men solen sken, hör och häpna.Ja, vi hade tur med vädret, sol och hög luft, i måndags eftermiddagBilder över sjönEn tunn is hade lagt sig,på sjön nedanför slottet.

Lite isigt på gångvägen,


Ja detta var mina premiärbilder, med nya mobilen,Men nu har jag  fått nytt batteri till den vanliga kameran.. Men jag är rätt så nöjd med bilderna från telefonen oxå.
En del lite för ljusa, andra lite bättre. Kul att testa lite. Skönt om man inte har kameran med sig,  och vill ta en bild.Ingen vet vad han klarar av förrän han har försökt.

När du vill uppmuntra andraFörmodligen vet du hur skönt det känns att bli sedd, lyssnad till och känna dig uppskattad
för den du är och det du gör.
det är så skönt att bli uppmuntrad och på samma sätt kan du uppmuntra andra.


Du har människor runt om dig i din värld:
i familjen, på arbetet, och kanske i skolan och i föreningen.
Du kan bjuda  dem på din värme, din förståelse, din uppmuntran, ditt sätt att se på livet och din kärlek
Du kommer då att upptäcka att du därmed bjuder på dig själv på samma sak.


Fred på jorden är ett viktigt mål för mänskligheten.
Du kan börja med att skapa fred i din omgivning, din egen värld.


En uppmuntrare är en person som tror mer på dig än du själv gör....

Nya gäststugan, blir klar till nästa sommar.Ja i somras började maken bygga på den nya gäststugan nere på ängen.


Han hade lite hjälp av äldste sonen, när de skulle sätta upp väggarna, de gjorde han färdigt först, innan han satte upp en del i taget.

sedan skulle det målas, och vad mycket färg det går ut till ett sånt litet hus.


Maken gjorde en delad dörr, så kan ungarna, när de sover, ha den övre delen öppen, om det blir varmt. Fönstren ville vi inte ha så stora, så därför köpte vi ett större, sedan delade han på det och satte en del på varje sida.

Ja det här är på ena sidan. Tapeter, blir det nästa sommar.

Väggen mittemot blir det ett fönster högre upp mot taket. Vi ska sedan sätta pärlspont från fönstret och ner. Över blir det tapeter till sommaren.

Taket är vitlaserat. Samma som vi har inne i stora stugan.

Ja sedan har vi golvet, som ser ut så här,

Sista biten på plats, bara lister kvar runtom.


Ja så här står det nu, till våren. Då vi ska fortsätta med att dra färdigt el, och tapetsera. Sedan ska vi ha en altan framför huset. Då kan våra barn och barnbarn sitta där och sola och mysa, och vinka upp till oss.

Bakom de stora svarta dörrarna tänkte vi ha gräsklipparen, och ev,. lite ved. Senare ska vi  bygga en vedbod oxå. Men tiden räcker inte till. Kan någon mänsklig varelse förstå att man vill så mycket, och ska göra så mycket. Tiden räcker inte till och ändå är TID det ända vi har. Men det förstås, vi måste ju bara få vara lite ibland.

Syskon

Har ni funderat på hur olika syskon är, och hur olika de ofta blev uppfostrade. Den äldsta blev ofta hårdare hållen. I alla fall när jag var barn. Jag är äldst sedan kommer min syster efter 20 månader.

Det var ofta så att jag fick skulden, när vi hade gjort hyss. Syrran började att grina och gick undan. Men jag som var störst, skulle veta att göra rätt. Men vi hade ju hur roligt som helst ihop. Dels för att vi var töser, och så Jämngamla.

När jag hade fyllt 6 år så fick vi en lillebror, och då blev det ju hur kul som helst. Det var som om pappa  och mamma hade vunnit en miljon. Vi töser tyckte oxå det var kul. Ibland kunde jag få gå ut och gå med lillebror i barnvagnen. De får nog ingen 6-åring göra idag. Men det var inte samma faror då som idag.. Men bortskämd blev vår lillebror. Minst och sedan ända pojken. Och visst har vi haft otroligt roligt genom åren.

Sedan genom åren så var ju jag storasyster, det var jag som skulle hjälpa mamma med att göra små ärenden. Det har hela tiden varit större krav på mig. När man sedan skulle ut på kvällarna och dansa och frigöra sig, så var det större kontroll på mig.  Jag har genom åren fått lyda, göra som mamma och pappa sa att man skulle göra.. Syrran och brorsan blev mycket friare i sin ungdom. Mer frihet, vågade göra  mer som de ville. Mer uppkäftiga, lånar pengar utan betala tillbaka.

Dit jag vill komma är att i en syskongrupp, blir det ofta alltid det äldsta barnet som tar ansvar även när föräldrarna blir gamla och behöver hjälp och stöd. De yngre syskonen litar ofta till att det äldsta barnet tar hand om sina föräldrar mera,

Tycker nog att föräldrarna oxå kräver mera av den som är äldst. FÖRSTÅS INTE I ALLA FALL.........

För några veckor sedan var även det här uppe i Karlavagnen, Och det var flera som tyckte som jag.

Hur var det för dig?


Lycka och lust
Låt glädjen vara din drivkraft.

Livet är som en trädgård
och vi kan välja att odla lyckan.

Njut av det du har.
Det är vägen till lyckan.

Genom att vara sann
mot din natur
blir du stark.

Du blir sann mot dig själv
genom att lyssna på dig själv
och följa din inre röst.

Var inte rädd för att vara du.


Ja när det är grått och trist, livet känns lite si, och så, brukar jag peppa mig med lite fina citat, ur Sannas bok.
Det hjälper mig, att må lite bättre.

Ha en fin dag!

Vardag igenEn regnig och grå helg, denna bild är från en annan  dag. Som jag berättat så har jag ju haft problem med kameran. Garantin hade ju precis gått ut. Men när vi kom till affären, så sa de att de haft problem med flera av dem, Så det var bara batteriet, som vi nu får ett nytt.. Härligt, vad bra. Sedan har vi ju hållit på ett halvår och tittat på olika mobiltelefoner, Ja som sagt, jag är ju Våg, Det är ju de som inte kan bestämma sig, hmm. Det stämmer så väl på mig. men efter någon timme där så bestämde jag mig för en  Sony Eriksson W 380. Den ser lite kvinnlig ut.. Maken tog en lite häftigare manlig sort..
Nåväl, det är ju att lära in på nytt, har tidigare haft Nokia. Sedan är jag ingen teknisk person. Men det fixar sig nog.

På lördag var vi hos en kvinnlig god vän som fyllde 60 år. Tänk vad man hinner få en massa vänner när man kommit upp i den åldern. Hon hade öppet hus. Trevligt och gott, men trångt mellan varven. Vi gratulerade med ett presentkort från Centralbadet, 2 badlakan och en jättefin orkideé. Jag visste att hon skulle få presentkort från en annan  vän oxå, så nu kan hon gå och njuta. Det är svårt med presenter när man kommit upp i vuxen ålder. Man har ju det man vill ha.. eller köper sig själv. Presentkort på upplevelser, o dyl. är ju kul att få, sedan om man gillar böcker, så är det bäst att  få och även ge tycker jag

Nu ska jag gå och äta rotmos och fläsklägg, som maken precis har kokat...

Ha en fin vecka alla bloggisar!

På begäran, svärmors potatispudding.

Jag har lovat en bloggvän att lägga ut min svärmors potatispudding.
Vi brukar alltid göra den efter jul. Det gjorde alltid svärmor, och vi fortsätter med det oxå. Jag tror att förr i tiden fick de kanske mycket potatis och julskinka över, och ville ta vara på allt.

Vispa samman

2 ägg
7,5 dl mjölk
3 dl vetemjöl

Rör ned

1,5 kg  kokt potatis
smaksätt med  sirap, salt och muskotnöt

Det ska vara som en gröt. Häll över på långpanna.


Ställ in i ugn 225 gr. Känn med sticka när den är klar.
Skär upp dem i rutor, och ev. lägg i frysen. Jag brukar lägga smörpapper emellan de olika lagren.
Jag brukar bara ta upp ett par ¨åt gången.Bra med papper emellan, om du bara vill ha någon bit.


 

Skäres i skivor och stekes i stekpannan. Svärmor åt ofta med julskinka och senap till.

Men vi tycker om att äta stekt fläsk eller annat till. Du kan även servera med lingonsylt till.

SMAKLIG  MÅLTID!!


Trevlig helg,.saknar värmen...Ja nu är det höst, kyligt och grått, härligt att då tänka tillbaka till semester och sommar. Men snart är sommar igen.Sista dagen vid poolen när vi var i Malaga.
 


Hemresedags. Vem är då den lilla svarta tanten. ,,, ja, säg det.Ja vi har det gott här i sverige oxå, när det är sommar och varmt. Men nu dröjer det ett tag. Känner då behovet av att titta på lite värmande bilder. Men jag ska inte gnälla. Det gäller bara att gilla läget. Tiden går ju så fort..

Ja nu  är det fredag igen, jag o R. är lediga i helgen. Det ska bli skönt, det har varit en hektisk vecka.

Det känns lite snöpligt, för igår när jag skulle ta kort med kameran, så gick det inte att sätta på den..Trodde det berodde på att den inte var laddad, Men icke..sorgligt den 22 oktober gick garantin ut.. Fyyy,  men den ju försäkrad, men jag vill att saker och ting ska fungera,,där blir jag väldigt irriterad,,, 1 år, den var inte billig. Är det inte så idag, att många saker, särskilt tekniska produkter har inte samma hållbarhet. Jag kanske har fel,, Men det är bara att gilla läget.

Trevlig helg alla bloggvänner!

Nils FerlinI livets villervalla
vi gå på skilda håll.
Vi mötas och vi spela
vår roll -

Vi dölja våra tankar,
vi dölja våra sår
och vårt hjärta bankar
och slår -

Vi haka våra skyltar
var morgon på vår grind
och prata om väder
och vind -

I livets villervalla
så nära vi gå -
men så fjärran från varandra
ändå.


Nils Ferlin är en av mina favoriter. Vilka enkla små ord, men säger ändå så mycket.

Om att välja lycka

Varje gång du lyckas välja lycka
gör du något stort.
Och påverkar därigenom världen omkring dig.

Varje gång  du inte lyckas - döm inte dig själv.

Lycka är ett val.
Det är inte ett borde eller måste.

Lycka är en möjlighet.

Livet ger ständigt nya möjligheter.En dag för några månader sedan fick jag det här av en kollega. Vad hon inte visste då, är att jag tycker jättemycket om änglar. Jag blev så glad.  Vad bra att få veta att dammtussarna är änglarnas tofflor...Jag ska försöka att låta dem vara.

Ha en fin vecka alla bloggvänner!

RSS 2.0